Onte 1165: Gastrocultura no Culturgal
No enfoque transversal da súa programación, Culturgal apostou nesta edición pola gastronomía como principal novidade temática. A gastronomía abordada dende diversas ámbitos e disciplinas da produción cultural e da creación artística. Así no programa están previstas presentacións de libros de cociña, cultura gastronómica ou de ficción onde a cociña e os cociñeiros son protagonistas (O polbo e a súa cociña; Nove e a cociña galega, Escarlatina, a cociñeira defunta; A cociñeira do rei…). Actos nos que se aborda como feito cultural, coma no encontro sobre cervexas tradicionais ou no debate sobre o futuro das festas gastronómicas. Até o concerto de guitarra de Pepe Solla, un recital de poesía gastronómica, un vermú cultural coa participación dos responsables das asociacións da industria cultural ou dúas ceas temáticas, unha sobre A Esmorga e outra sobre a cociña de Benigno Campos. Un Culturgal protagonizado pola gastrocultura.
Gastrocultura é unha palabra bastante fea. Alguén debía poñer os poetas a buscarlle unha alternativa.
E, de paso, buscala tamén para infanto-xuvenil.
Ás veces, a economía na linguaxe deteriora o idioma. Exemplo: paréceme mellor “rúa sen coches” que “rúa peonil”.
Éxitos en todo caso para o Culturgal. Sempre hai un libro concreto agardando por nós.